ARDIMDA KALANLAR

Ardımda Kalanlar-Ellen Marıe Wıseman
Arkadya Yayınları
428 Sayfa
Yazarın Erik Ağacı isimli kitabını da okumanızı öneririm.
Ne zormuş insanın kendinde olduğunu ispat etme çabası.Ve artık aklım yerinde mi bilmiyorum ama yüreğimin hala aklı başında. Buradan kurtulmak istiyorum.Gün yüzüne kavuşup rüzgarın saçlarımı savuruşunu hissetmek,denizin tuzlu kokusunu içime çekmek istiyorum.(Alıntı)
Yürek burkan,etkileyici bir yaşam öyküsü ile karşı karşıyayız.Roman bir kurgu üzerine yazılmış olsa da 1930 yılının akıl hastanesinin içler acısı durumunu anlatıyor.
İki kadın karakter.Bunlardan birisi bir adamı sevip ailesi tarafından başkası ile evlendirilmek istenen ve karşı çıktığı için akıl hastanesine yatırılan Clara. Diğeri ise babası annesi tarafından öldürülen, koruyucu aileler tarafından yetiştirilen Izzy.
Izzy bir müze projesi için Willard'a (kapatılan akıl hastanesi) gider.Orada eski valizleri bulurlar.Valizlerin arasında büyük bir sandık göze çarpar.Sandığı karıştırınca içinden yollamamış mektuplar ve bir günlük çıkar.O günlüğün sahibini aramaya başlar.Izzy ile Clara'nın yolları kesişir.Akıl hastanesinde tükenen bir ömür günışığına çıkar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SON 10 SANİYE

AUSCHWİTZ DÖVMECİSİ

GÖMÜLÜ ŞAMDAN