KODEKS 632

KODEKS 632-Jose Rodrıgues Dos Santas
Pegasus Yayınları
391 Sayfa
Kitap tarihe ışık tutuyor.Kristof Kolomb'un kimliğine ait bilinmeyen yönü ortaya çıkartılıyor.Satır aralarında çiçekler ve anlamları hakkında bilgiler de veriliyor.
Kitabın başlangıcında romanda sözü edilen bütün el yazmalarının, belgelerin ve Kodeks 632'nin gerçek olduğu dikkat çekiliyor.
Profesör Toscana Brezilya'nın keşfiyle ilgili tutulur.Ancak araştırmaları farklı bir yöne ulaştırır.Toscano ölü bulunur.Ardında bir belge bırakır.Amerikan Tarih Vakfı isimli kuruluş tarih bölümü profesör Tomas ile görüşüp Toscana'nın ulaştığı bilgileri öğrenmek ister.Tomas araştırması sonucu Kodeks 632 bilgisine ulaşır.Bu el yazması kral ikinci D. Jao nun yıllıklarının üzerinde değişiklik yapılmasıdır.Tomas sonuca ulaşır.Ancak öğrendiklerinin açıklamaması istenir.Tomas'ın vakıf ile imzaladığı anlaşma elini kolunu bağlar.Böylelikle Tomas'ın sessizliği satın alınır.
Tomas'ın yaşadığı aile içi olaylar,kızının ölümü  sessizliğini farklı bir yönde bozma fikrini ortaya çıkarır.Kendini ortaya koymadan bu araştırmalarını roman hâline getirmeye karar verir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SON 10 SANİYE

AUSCHWİTZ DÖVMECİSİ

GÖMÜLÜ ŞAMDAN