SİSLİ HATIRALAR RIHTIMI

SİSLİ HATIRALAR RIHTIMI-HAZEL GAYNOR
MARKADYA YAYINLARI
395 SAYFA
Bir Titanic hikayesi.Filmini seyrettiğimde uzun bir süre etkisi altında kalmıştım.Yazılı anlatımı ayrı bir tat veriyor insana.Adeta insanın içini titretiyor.Etkisi ise uzun bir süre sürüyor.
İrlanda 1912.Maggie küçük bir köyde yaşar.Seamus isminde gönlünü kaptırdığı bir erkek arkadaşı vardır.Annesi ölünce teyzesi onu almaya gelir.Maggie köyünden ayrılmak istemez.Seamus ise babası hasta olduğu için oradan ayrılamaz.Maggie ve on üç arkadaşı yeni bir yaşama yelken açmak için Titanic isimli gemiye binerler.Geminin üçüncü sınıfında ayrılmış bölümünde yolculuk yaparlar.Seamus ona gemiye binmeden önce okuması için mektuplar verir.Ilk zamanlar herşey çok güzeldir.Ancak 14 Nisan gecesi batmaz denilen Titanic gemisi bir buz dağına çarpar. Filikalara önce kadınlar ve çocuklar bindirilir.Titanic okyanusa gömülür.Maggie gözlerini bir hastanede açar.Arkadaslarindan sadece Pagy kurtulmuştur.Hayatta yalnız kalan Maggie yaşadığı korkunç olaydan bir daha bahsetmemeye karar verir.
Yıl 1982.Maggie'nin yaşadığı bu travmanın artık ortaya çıkma zamanı gelmiştir.Büyük büyükanne olan Maggie torunu Grace sayesinde geçmişiyle yüzleşme fırsatını bulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SON 10 SANİYE

AUSCHWİTZ DÖVMECİSİ

GÖMÜLÜ ŞAMDAN